RECLAME

«

»

2046 (2004) chinese movie

  • Movie: 2046
  • Director: Wong Kar-Wai
  • Writer: Wong Kar-Wai
  • Release Date: May 20, 2004
  • Runtime: 129 min.
  • Country: South Korea

Având acţiunea principală petrecută în anii ’60 ai secolului al XX-lea, filmul „2046” (un număr asociat cuvântului LOVE) este o fantezie vizuală plină de poezie, putând fi considerat un imn închinat dragostei. Povestea nu are un flux narativ continuu, fiind un puzzle format din mai multe piese disparate.
Elementul principal al acestui film îl constituie dragostea, un sentiment care nu poate fi trăit deplin decât atunci când cei doi parteneri sunt sincronizaţi. Personajele trebuie să trăiască cu sufletul în acelaşi timp şi nu trebuie să sufere influenţa trecutului pentru a se bucura de dragoste. Din păcate, protagoniştii acestui film nu-şi trăiesc prezentul decât la un nivel aparent şi superficial, suferind nostalgia cauzată de amintirile pe care-şi doresc zadarnic să le reînvie şi neputinţa de a-şi sincroniza sentimentele. Filmul este dominat de întrebări lăsate fără răspuns ca rezultat al incertitudinilor şi indeciziei personajelor.
Regizorul Kar-Wai Wong combină fanteziile vizuale ale lui Fellini, cu refugiul într-o existenţă paralelă tipică lui Godard şi cu întrebările existenţiale din filmele lui Antonioni. Existenţa personajului principal se desfăşoară între frânturi de memorie din trecut, vise futuriste şi suprarealiste şi un prezent decadent care nu-l satisface. Chow îşi caută „timpul pierdut”, fiind obsedat de întrebările lăsate fără răspuns şi refugiindu-se într-o lume proprie în care crede că el este cel care stabileşte regulile.
Povestea este una originală, fiind susţinută de interpretări intense ale protagoniştilor şi mai ales de o regie îndrăzneaţă a lui Kar-Wai Wong. Combinaţia poetică între imaginile de o plasticitate surprinzătoare şi temele muzicale clasice degajă o stare de nostalgie apăsătoare datorată imposibilei reîntoarceri într-un timp iremediabil trecut.
Notă: În aprilie 2004 filmul a fost nominalizat pentru Golden Palm la Festivalul de la Cannes din acelaşi an.Apoi a câştigat diferite premii la festivaluri din Europa, America şi Asia.
În martie 2005, a fost nominalizat la Hong Kong Film Awards, obţinând premii pentru Cel mai bun actor, Tony Leung, Cea mai bună actriţă, Zhang Ziyi, Cea mai bună cinematografie, Cristopher Doyle, Cele mai bune costume şi machiaj, Cea mai bună regie artistică şi Cea mai bună coloană sonoră, Shigeru Umebayashi.

DISTRIBUTIE:

Tony Leung Chiu-Wai – Chow Mo-Wan
Zhang Ziyi – Bai Ling
Faye Wong – Wang Jing Wen
Takuya Kimura – Tak
Gong Li – Su Li-Zhen

Acest film este tradus pentru ASIA FAN INFO si NU ARE permisiunea de a fi preluat de alte blog-uri. Va rugam sa respectati aceasta cerinta.

Traducerea si adaptarea in limba romana – Miuţa

Sursa 1

Sursa 2

Sursa 3

VIZIONARE PLACUTA!

Care este reacția ta la final?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0