«

»

WOLF TOTEM (2015) chinese movie

Share


Film chinezesc: Le dernier Loup, Wolf Tottem, Ultimul lup. Totemul lupului
Regia:Jean-Jacques Annaud
Durata:121 minute

În 1967 un tânăr student din Beijing, Chen Zhen, este trimis să trăiască alături de păstorii nomazi din Mongolia pentru a-i educa. Aflat aici, Chen Zhen învață despre păstori și legătura pe care o au cu lupii, o legătură ce este amenințată de aparatul guvernamental.

Annoud a regizat filmul Wolf Tottem după romanul semi-autobiografic al lui Jiang Rong, premiat cu Man Asian Literary Prize.Pentru acest film, regizorul a lucrat cu dresorul Andrew Simpson.Acesta este cel mai lung și riscant proiect din cariera de 20 de ani a lui Simpson, fiind pus în fața a 18 lupi, o haită mai mare decât oricare alta cu care a mai lucrat în trecut.Când a acceptat să lucreze la acest proiect, dresorul nu și-a dat seama că va ajunge să-și dedice doi sau trei ani din viață, fiind nevoit să se mute de la ferma lui din Canada rurală, pe un alt continent.

Lupii chinezi sau eurasiatici – canis lupus lupus – sunt mult mai supli decât frații lor americani sau indieni, au urechi mai lungi, capete mai înguste, blana mai aspră și culoarea mai gălbuie. Lupii care trăiesc pe pajiște tind să fie mai supli decât cei de la munte. Sunt clădiți pentru viteză. Însă, în ciuda venerării lor din Wolf Totem, sunt vânători destul de nepricepuți, dresorul punctând că, în libertate,în 9 din 10 încercări un asemenea lup va eșua să-și prindă prada.

Pentru scenele mai sângeroase, Andrew i-a sugerat lui Annaud să folosească tehnica split screen, la montaj dând impresia că un lup fuge după un cal, când de fapt, sunt două cadre diferite, dar îmbinate. Când acest lucru nu va fi posibil, Simpson va trebui să se asigure că cel puțin unul dintre lupi va putea filma o scenă cu un cal real.

Vocea naratorului din roman avertizează că : Poți îmblânzi un urs, un leu sau un elefant, dar nu poti îmblânzi un lup mongol, iar Simpson înclină să fie de acord cu această afirmație: Sunt animalele care se dresează cel mai greu. Nu poți să determini un lup să facă un lucru pe care nu vrea săș facă. Dacă nu le place, nu vor coopera.

Distribuția:

Acest film este tradus pentru ASIA FAN INFO și NU ARE permisiunea de a fi preluat de alte site-uri.
Vă rugăm să respectați această cerință.
Traducerea în limba română Miuța – AFI Team

SURSA 1

SURSA 2

Share

9 comments

Skip to comment form

 1. Mimi Meci

  Un film interesant care merita din plin vizionat. Multumesc!

 2. Elena

  O lectie despre pastrarea echilibrului in natura ! Un film frumos despre o lume care ni se dezvaluie in simplitatea sa , cu oameni care urmeaza legile nescrise ale vietii din stepa mongola ! Multumim pentru acest film sensibil !

 3. Song

  Stuper filmul. Excelent executat.L-am văzut dar nu știu pe ce canal și nu de la început.M-a impresionat.Felicitari ca îl aveți in colecție.

 4. Maria Marilena

  Superb filmul daca omul nu ar fi rau si avar poate nici animalele nu ar ataca .Filmul ne da o lectie foarte buna atata timp cat nu ii faci rau si nu intri pe teritoriul lui animalul nu iti face rau. Miiiii si miiiilioane de multumiri Miuta pentru traducerea filmului .

 5. gabi218

  Poate ca un MULTUMESC nu este suficient, dar este din toata inima!

 6. Laura Stefania

  Multumesc Miuta! <3

 7. Laura Stefania

  Superb film! Multumesc Ana2404…. Multumesc AFI 🙂

  1. Ana2404

   Meritul pentru traducerea acestui film este al Miuței!

 8. VIOLETA IONESCU

  Minunat film, DE O RARĂ SENISBILITATE! Mulțumim din inimă, ASIA FAN INFO!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.